Knikarmschermen

Knikarm- of terrasschermen zijn bij uitstek geschikt boven een terras. De sterke constructie maakt het mogelijk om grotere terrassen van schaduw te voorzien, terwijl de knikarmen zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid op het terras.

Knikarmschermen zijn in vele vormen, kleuren en prijscategorieën verkrijgbaar. Er zijn “open” systemen waarbij het doek niet is beschermd, half “open” systemen waar alleen het doek aan de bovenkant is beschermd, en gesloten cassette systemen waarbij het doek in gesloten toestand in zijn geheel door een cassette is beschermd. 

Knikarmschermen zijn verkrijgbaar in vele breedte- en uitvalafmetingen. De zwaardere systemen kunnen bijvoorbeeld worden gekoppeld tot wel 15 meter breed waarbij er 6 knikarmen onder het scherm bevestigd zijn. Maar ook schermen met een kleine afmeting, met een uitval van maar 1,5 meter, zijn verkrijgbaar voor op uw balkon. 

Mocht de laagstaande zon toch nog onder het scherm doorschijnen, dan kunt u onder de voorlijst altijd nog een zogenaamde volant laten aanbrengen. Dit is een stuk extra doek dat loodrecht onderaan de voorlijst hangt.

De meeste knikarmschermen kunnen vanaf de buitenzijde nog met de hand middels een oogwindwerk bediend worden. Steeds meer schermen zijn echter alleen nog elektrisch bedienbaar d.m.v. een schakelaar of afstandbediening, eventueel aangevuld met een zon- en windautomaat voor optimaal gemak en energiebesparing.

Knikarmschermen