Screens

Het aanbrengen van screens is een vorm van buiten zonwering die de laatste jaren enorm aan populariteit wint. Het is verticale zonwering die de gehele oppervlakte van het glas afdekt tegen inval van hinderlijk licht en voorkomt dat het glasoppervlakte opwarmt. Er bestaan vele soorten screens en screendoeken. Een van de meest opvallende eigenschappen van screens is dat u overdag wel van binnen naar buiten kunt kijken, maar niet andersom.

Buiten de reguliere screens zijn er screens met wind vaste geleiders voor op plaatsen waar veel wind is en de zogenaamde rits-screen die door een speciale ritsgeleiding zelfs orkaankracht kan weerstaan (!).

Screens kunnen ook binnen worden toegepast in het geval dat een ruimte volledig verduisterd dient te worden. Door gebruik te maken van een rits-screen met verduisteringsdoek wordt er bijvoorbeeld voor projectiezalen het gewenste verduisteringsniveau bereikt. Het screendoek is tevens zeer geschikt om bedrukt te worden. Hiermee kan men bv. het kantoorpand voorzien van reclame en tevens de zon weren.

De screen kan handbediend worden door middel van een band of koord, maar ook elektrische bediening is mogelijk door middel van een schakelaar of afstandbediening. De rits-screens zijn alleen elektrisch verkrijgbaar.

Voor een screen zijn vele kleuren combinaties mogelijk. De bak met zijn geleiders is in enkele standaard kleuren te verkrijgen, maar ook speciale kleuren zijn mogelijk.

Screens